Ne vidite ovu poruku?
Bilten SMEITS-a #49

 
5-7
DEC.
49. Međunarodni kongres i izložba o KGH

49. Međunarodni kongres i izložba o KGH održavaju se od 5. do 7. decembra 2018. godine u Sava centru u Beogradu.

Svečano otvaranje zakazano je u sredu u 10.00 časova. Nakon govora počasnih gostiju i plenarnih izlaganja, u restoranu Sava centra je Koktel dobrodošlice.

Bogat program skupa čini 71 izlaganje u devet sesija i tri sale Sava centra.

Program u Sali 1 u sredu posle podne nastavlja se sesijom o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije koji imaju zadatak da ublaže globalno zagrevanje.

U Japanskom salonu se istovremeno održava sesija o daljinskom grejanju koja počinje panelom na temu energetskog menadžmenta u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji.

Četvrtkom se u Sali 1 tradicionalno održavaju tri sesije posvećene hlađenju. Forum: Poboljšanje energetske efikasnosti u novim tehnologijama hlađenja pogodnim za očuvanje klimatskih uslova i ozonskog omotača organizuju Ministarstvo zaštite životne sredine, UN Environment i Društvo za KGH Srbije. Slede sesija o zakonodavstvu i bezbednosnoj politici u tehnici hlađenja i sesija o rashladnim mašinama i sistemima.

Studentski program počinje u četvrtak, 11.00 časova u Aneksu B. Posle pozdravnih reči uglednih gostiju, studenti će izlagati svoje radove.

Nacionalno studentsko takmičenje Društva za KGH Srbije održava se u posebnoj sali, a pobednik će biti proglašen na svečanoj večeri. Autor nagrađenog rada putuje na REHVA-ino studentsko takmičenje koje se maja 2019. održava u Bukureštu, a ko pokriva troškove toga putovanja biće objavljeno prilikom proglašenja.

Nakon studentske sesije u Aneksu B sledi Sesija 8 o merodavnim parametrima energetske efikasnosti i kvalitetu unutrašnje sredine.

U četvrtak je tradicionalna svečana večera na kojoj će biti dodeljena godišnja priznanja Društva za KGH Srbije – Plakete i Medalje, biće proglašen najbolji rad objavljen u časopisu „KGH“ u tekućoj godini i pobednik Nacionalnog studentskog takmičenja. Za najbolji proizvod i najlepši štand takmičiće se glavni sponzori, sponzori i izlagači koji ove godine izlažu na 150 štandova.

Finalna, deveta, sesija u petak traje od 10.00 do 13.30 časova.

Prof. Branislav Todorović, predsednik Organizacionog odbora 49. Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH svečano će zatvoriti ovogodišnji kongres i najaviti pripremu jubilarnog, 50. Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH.

Ko će predstaviti svoje proizvode i usluge na ovogodišnjoj izložbi možete pogledati ovde.

Generalni pokrovitelj

Beograd

Pokrovitelj izložbe

Kać

Domaćin koktela dobrodošlice

Beograd


Generalni pokrovitelj
50. Međunarodnog kongresa o KGH

Beograd

IKS na KGH

Nastavljajući kolegijalnu saradnju SMEITS-a i Inženjerske komore Srbije, IKS je uvrstila 49. Međunarodni kongres o KGH u program permanentne obuke svojih članova. Bodovanju su namenjene sve sesije – osim studentske. Članovi IKS će na info-pultu dobiti program i pitanja, a nakon odslušane sesije odgovore će ostaviti kod volontera u sali.

Vaillantov Roadshow - ekskluzivno na 49. Kongresu o KGH

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na ekskluzivni Vaillantov Roadshow – izložbu uređaja najnovije generacije. U susret jubilejima, 145 godina Vaillanta i 50 godina Kongresa o KGH, dovodimo jedinstvenu Vaillantovu izložbu na ovogodišnji Kongres. Izložbeno Vaillantovo vozilo će biti postavljeno ispred glavnog ulaza u Sava Centar i otvoreno je za posetioce sve vreme trajanja Kongresa, 5-7.12.2018.

Vaillantova izložba dolazi direktno iz Nemačke u okviru evropske turneje promovisanja naprednih tehnologija, premijerno prikazanih na Sajmu ISH u Frankfurtu. Pozivamo Vas da posetite poseban Vaillantov info-kamion, u kome će biti predstavljeni najaktuelniji proizvodi, kao i savremena tehnološka rešenja iz oblasti gasne tehnike, obnovljivih izvora energije, klimatizacije i ventilacije.

Pored toga, već tradicionalno, možete nas naći i na štandu broj 4.

WILO Assistant

Asistent WILO predstavlja visokoefikasnu pumpnu tehniku na uređajima iPhone®, iPad® i iPod touch®, ili Android! Besplatna aplikacija donosi mnogo informacija i funkcija koje su dosada bile dostupne samo u pisanim dokumentima, ili softveru. Kao praktična mobilna aplikacija pruža podršku prilikom projektovanja, savetovanja i instalacija. Pored toga, dostupan je i veliki broj argumenta za prodaju energetski efikasne, štedljive i ekološki prihvatljive pumpne tehnike za grejanje, klimatizaciju i potrošnu toplu vodu.

Kompanija WILO Beograd jedan je od glavnih sponzora 49. Kongresa o KGH i svoje proizvode i usluge izlaže na štandu broj 1 u Sava centru.

Ayvaz izvozi u 100 zemalja

Turska kompanija Ayvaz je dokazala reputaciju velikog izvoznika. Septembra ove godine svoje proizvode plasirala je na tržište Republike Zimbabve i time je dostigla trocifren broj zemalja u kojima prodaje svoje proizvode. Yesim Sarac, menadžer izvoza ove kompanije izjavio je nedavno da je Republika Zimbabve 100. zemlja u koju Ayvaz izvozi.

Čestitamo na poslovnom uspehu kompaniji koja slavi 70. godina rada. 

Na ovogodišnjem kongresu goste dočekuje na štandovima 35 i 36.

Časopis "KGH" 4/2018

Novi broj časopisa „KGH“ biće podeljen za vreme 49. Međunarodnog kongresa o KGH. Članovi i pretplatnici koji svoj primerak ne preuzmu u Sava centru, dobiće ih poštom na kućnu adresu. Prof. Branislav Todorović u uvodniku najavljuje energetski samit inženjera Kine i Srbije u Beogradu, slede 90 dana KGH, Intervju, Ozonske strane i druge rubrike časopisa koji sledeće godine ulazi u 48 godište.

Časopis će uskoro biti objavljen i na sajtu SMEITS-ovih izdanja.

Prevod standarda VDI 4640

Udruženje inženjera Nemačke (Verein Deutscher Ingenieure – VDI) i SMEITS – Društvo za KGH, potpisali su ugovor o prodaji prevoda standarda VDI 4640 u Srbiji. Ti standardi nisu obavezujući za domaća preduzeća, ali s obzirom da domaće zakonodavstvo nije posvetilo dovoljno pažnje toj vrsti obnovljivih izvora – četiri dela standarda biće od izuzetne koristi studentima, investitorima, projektantima i izvođačima koji žele da zaštite životnu sredinu i krajnjim korisnicima omoguće znatno jeftinije grejanje i hlađenje.

Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima Društva za KGH Srbije, koji su omogućili prevod i izdavanje standarda VDI 4640 u Srbiji. Prevod će biti u prodaji za vreme 49. Međunarodnog kongresa o KGH.


Cool Heating u Šapcu

U Šapcu je 30.10.2018. godine održana završna konferencija, projekta “Cool Heating “ – “Podrška razvoju tržišta malih modularnih sistema daljinskog grejanja i hlađenja”, u kojem je učestvovao i Grad Šabac. Ta će podrška biti ostvarena transferom znanja i zajedničkim aktivnostima država koje imaju dobru praksu u toj oblasti: Austrije, Danske i SR Nemačke – državama koje su slabije razvijene u tom pogledu. Krajnji rezultat biće projekti malih modularnih sistema daljinskog grejanja i hlađenja u Hrvatskoj (Ozalj), Sloveniji (Ljutomer), Makedoniji (Karpoš), Bosni i Hercegovini (Visoko) i Srbiji (Šabac).


 
SMEITS-ova politka privatnosti

Vaša privatnost nam je bitna i izmenili smo politiku privatnosti koja se odnosi na sajtove SMEITS-a i prikupljanje, korišćenje i raspolaganje ličnim podacima koje ste nam dali prilikom korišćenja naših sajtova, kao i na poštovanje vaših izbora u vezi sa tim podacima. Politiku privatnosti možete pročitati ovde.

Elektronske adrese na koje SMEITS šalje povremeni elektronski bilten čuvaju se na serveru hosting kompanije koja brine o njihovoj bezbednosti. Ni jedan drugi vaš podatak se ne čuva u ovoj zbirci podataka.

Svoju elektronsku adresu možete promeniti ovde.

Ukoliko ne želite da primate povremene SMEITS-ove biltene, možete se odjaviti ovde.


 

Ažurirajte svoje podatke u našoj listi.
Vaša ažurnost će nam pomoći da Bilten uvek stigne na pravu adresu.
Vaše podatke nikako nećemo namerno ustupiti niti prodati trećoj strani.
Koristićemo ih samo za predstavljanje aktivnosti SMEITS-a i njegovih društava.
Ažurirajte svoje podatke.
Prosledite Bilten prijatelju [FORWARD].
Odjavite se sa naše liste.


Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS)
Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
Tel. 011 3230 041
www.smeits.rs

[CONTENT]