Povodom prvog broja Biltena SMEITS-a

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) u okviru svojih redovnih aktivnosti pokreće izdavanje periodičnog elektronskog Biltena koji će obrađivati teme iz oblasti mašinstva i elektrotehnike.

Pored vesti i stručnih komentara, Bilten će objavljivati i aktuelnu problematiku
iz rada SMEITS-ovih stručnih društva.

Bilten ćemo dostavljati zainteresovanima na elektronsku adresu.

45. međunarodni kongres i izložba o KGH

Prijava učešća na
45. međunarodnom kongresu i izložbi o KGH

Objavljen je preliminarni program 45. međunarodnog kongresa i izložbe o KGH.

Svoje učešće možete prijaviti preko obrasca na sajtu Kongresa, ili preuzmite PDF obrazac, zapamtite u svom računaru, popunite ga i pošaljite Organizatoru e-poštom ili faksom.

Kotizacijom se nadoknađuju: zbornik radova pisanih za Kongres (u obliku kompletnog materijala na USB-u); knjiga "Ko je ko u KGH u 2014", troškovi organizacije skupa, večera 4. decembra, ručak 5. decembra, koktel dobrodošlice i dr.

Kotizacija iznosi (PDV je uključen):

  • 15.000 dinara za državljane Republike Srbije.
  • 12.000 dinara za članove Društva za KGH Srbije.
  • 300 € za državljane ostalih država
    (50% popusta za državljane Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine,
    Crne Gore i Makedonije).

Autori radova (tj. prvi autor, ako rad ima više autora) oslobođeni suplaćanja kotizacije, dok je koautori plaćaju u punom iznosu.

Molimo vas da popunite prijavu za učešće na 45. kongresu i izložbi o KGH. Na adresu koju ste naveli, dobićete predračun za kotizaciju, a po primljenoj uplati i potvrdu o izvršenoj uplati. Ukoliko učesnik sâm plaća kotizaciju, uplatiće je na tekući račun SMEITS-a broj 160-396987-81 i obavezno doneti dokaz o uplati.

Dinarska kotizacija se može uplatiti u gotovom, po dolasku na Kongres, pri čemu dobijate gotovinski i fiskalni račun.

Na sajtu Kongresa pogledajte ko su nam sponzori, pogledajte skicu izložbe i hotele koji su ponudili popust za naše učesnike.

Više

Generalni pokrovitelj 45. kongresa o KGH

Kompanija Energy Net spada u kategoriju velikih preduzeća. Posluje od 1995. godine i bavi se uvozom, distribucijom i servisom gasnih uređaja, opreme za instalacije grejanja i vodovoda, klimatizacije, ventilacije, visoko efikasnih uređaja, pribora, alata  i ostale opreme vodećih svetskih i domaćih proizvođača.

U kompaniji su implementirani međunarodni standardi kvaliteta ISO 9001 i ISO 14001.

Energy Net ima 17 distributivnih centara, ćerki firmi i poslovnica u gradovima širom Srbije i regionu. Svako prodajno mesto poseduje salon, magacin, transport i dobru servisnu mrežu.

Uz širok asortiman proizvoda, Energy Net Vam pruža pristup tehničkoj dokumentaciji u štampanoj i elektronskoj formi. 

Pokrovitelj izložbe

Preduzeće FLUX PRO d.o.o. postoji u raznim oblicima organizovanja od 1995 godine.

Prvobitna i osnovna delatnost bila je viklovanje i servis elektromotora i ručnih električnih alata. Prateći potrebe tržišta i njegov razvoj od 2000 godine preduzeće FLUX PRO počinje sa razvijanjem nove delatnosti u našoj ponudi, a to je prodaja ugradnja i servisiranje rashladne tehnike.

Danas preduzeće FLUX PRO važi za pouzdanog i kvalitetnog partnera i izvođaca radova u obe ponuđene delatnosti.

FLUX PRO je distributer SAMSUNG klima uređaja za Srbiju i Crnu Goru. Klima uređaji SAMSUNG zauzimaju visoko mesto na listama želja kupaca zbog svog naprednog sistema klimatizovanja prostora i jedinstvenom sistemu za prečišćavanje vazduha i karakteristikama za uštedu energije, uz kompaktnu konstrukciju.

Novi broj časopisa "KGH"

U četvrtom ovogodišnjem broju časopisa "KGH" čekaju vas:

Uvodnik
90 dana KGH
Intervju
(Zoran Krstić)
Ozonske strane
Tematski članci

Novosti suizdavača
Standardi u grejanju, hlađenju i klimatizaciji

KGH za studente
Publikacije
KGH – nekada
Novi proizvodi
Indeks oglašivača

Više
 
Tematski sastanak o izbacivanju iz upotrebe HCFC rashladnih fluida

U Bečićima, u Crnoj Gori, od 22. do 25. septembra ove godine održan je tematski sastanak posvećen sprovođenju planova upravljanja postepenim izbacivanjem iz upotrebe HCFC‑a, na kome su učestvovali stručnjaci za montrealski Protokol i za hlađenje i klimatizaciju iz Albanije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske.

Izveštaj sa ovog sastanka i prezentacije na njemu izložene možete pročitati u četvrtom ovogodišnjem broju časopisa "KGH" ili videti na strani Mreže ECA na sajtu Društva za KGH Srbije.

Više
Koncentrovane solarne elektrane mogu da funkcionišu na 80% kapaciteta (ili bolje) tokom cele godine
Istraživači sa Međunarodnog instituta za primenjenu analizu sistema (IIASA - International Institute for Applied Systems Analysis) su sproveli studiju kako bi ispitali potencijal solarne energije da obezbedi pouzdanu električnu energiju non-stop, svaki dan u godini. Tim je otkrio da bi velika, distrubutivna mreža koncentrovane solarne elektrane (KSE) u mediteranskom basenu ili Kalahari pustinji u južnoj Africi mogla biti u stanju da konstantno radi na 80 odsto maksimalnog kapaciteta ili više tokom cele godine, bez obzira na doba dana, godišnjeg doba ili vremenskih uslova.
Više
Budući simboli Beograda?!
Privremeni organ je pre formiranja gradske vlasti stavio van snage studiju koja je ograničavala visinu objekata, čime su investitori iz Emirata dobili zeleno svetlo da u Savamali grade toranj visok 210 metara u sklopu „Beograda na vodi“. Ovo znači da prepreka više nema ni za Miroslava Miškovića i Milana Beka koji su planirali da Beograd obogate tornjevima visine 144, odnosno 250 metara. Tako je kompanija „Delta holding“ još 2007. godine predstavila projekat koji je obuhvatao izgradnju poslovno-hotelskog tornja na 35 spratova na Novom Beogradu površine 110.000 kvadrata.
Više
Knjige u izdanju SMEITS-a
   

Generalni pokrovitelj 
45. kongresa i izložbe o KGH


Pokrovitelj izložbe


Glavni sponzori
45. kongresa i izložbe o KGH


Sponzori

%