Prijavite se na naš Bilten • Uredite svoje podatke • Odjavite se 

45. međunarodni kongres i izložba o KGH
Sava centar, Beograd 3–5. XII 2014.


INTEGRALNO PROJEKTOVANJE I ZDRAVE ZGRADE NULA EMISIJE CO2

Ovogodišnji skup je planiran da bude u duhu tema koje danas obuhvataju aktuelne zadatke svetske energetike i očuvanja životnog prostora i da okupi sve profile učesnika u gradnji zgrada i njihovom energetskom opremanju: energetičare, arhitekte kao i građevince koji ujedinjenim naporima stvaraju objekte, posebno one koji u budućnosti treba da budu nula energije.

Rukovodeći se naglašenim potrebama za saradnjom svih učesnika u projektovanju i građenju zgrada, prvi put su u Organizacionom odboru i predstavnici arhitekata.

Spisak tema je širok kako bi se podstakle sve institucije, obrazovne, projektantske, montažerske, kao i one administrativno-pravnog profila, da svojim nastupom, svaka u svojoj specijalnost, upotpune celokupnu problematiku energetike koja se odnosi na građevinske objekte.

Predviđen je i poseban program za studente visokoškolskih i univerzitetskih institucija uvođenjem nagrađivanja njihovih  najboljih radova.

Kongres i ove godine prati izložba uređaja, sistema, aparata, opreme, koji se ugrađuju i koriste u građevinskim objektima, kao i odgovarajućih instrumenata, materijala i softverskih programa,  koji su u vezi sa energetskim potrebama stambenih,  javnih i industrijskih zgrada.

Prijava učešća na
45. međunarodnom kongresu i izložbi o KGH

Podsećamo autore radova da što pre, a najkasnije do petka, 28. novembra, Organizatoru dostave prezentacije svojih radova koje će izložiti na 45. međunarodnom kongresu o KGH.

Svoje učešće možete prijaviti preko obrasca na sajtu Kongresa, ili preuzmite PDF obrazac, zapamtite u svom računaru, popunite ga i pošaljite Organizatoru e-poštom ili faksom.

Kotizacijom se nadoknađuju: zbornik radova pisanih za Kongres (u obliku kompletnog materijala na USB-u); knjiga "Ko je ko u KGH u 2014", troškovi organizacije skupa, večera 4. decembra, ručak 5. decembra, koktel dobrodošlice i dr.

Kotizacija iznosi (PDV je uključen):

 • 15.000 dinara za državljane Republike Srbije.
 • 12.000 dinara za članove Društva za KGH Srbije.
 • 300 € za državljane ostalih država
  (50% popusta za državljane Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine,
  Crne Gore i Makedonije).

Autori radova (tj. prvi autor, ako rad ima više autora) oslobođeni suplaćanja kotizacije, dok je koautori plaćaju u punom iznosu.

Molimo vas da popunite prijavu za učešće na 45. kongresu i izložbi o KGH. Na adresu koju ste naveli, dobićete predračun za kotizaciju, a po primljenoj uplati i potvrdu o izvršenoj uplati. Ukoliko učesnik sâm plaća kotizaciju, uplatiće je na tekući račun SMEITS-a broj 160-396987-81 i obavezno doneti dokaz o uplati.

Dinarska kotizacija se može uplatiti u gotovom, po dolasku na Kongres, pri čemu dobijate gotovinski i fiskalni račun. 

Na sajtu Kongresa pogledajte ko su nam sponzori, pogledajte skicu izložbe i hotele koji su ponudili popust za naše učesnike.

Više

Generalni pokrovitelj 45. kongresa o KGH

Kompanija Energy Net spada u kategoriju velikih preduzeća. Posluje od 1995. godine i bavi se uvozom, distribucijom i servisom gasnih uređaja, opreme za instalacije grejanja i vodovoda, klimatizacije, ventilacije, visoko efikasnih uređaja, pribora, alata  i ostale opreme vodećih svetskih i domaćih proizvođača.

U kompaniji su implementirani međunarodni standardi kvaliteta ISO 9001 i ISO 14001.

Energy Net ima 17 distributivnih centara, ćerki firmi i poslovnica u gradovima širom Srbije i regionu. Svako prodajno mesto poseduje salon, magacin, transport i dobru servisnu mrežu.

Uz širok asortiman proizvoda, Energy Net Vam pruža pristup tehničkoj dokumentaciji u štampanoj i elektronskoj formi. 

Pokrovitelj izložbe

Preduzeće FLUX PRO d.o.o. postoji u raznim oblicima organizovanja od 1995 godine.

Prvobitna i osnovna delatnost bila je viklovanje i servis elektromotora i ručnih električnih alata. Prateći potrebe tržišta i njegov razvoj od 2000 godine preduzeće FLUX PRO počinje sa razvijanjem nove delatnosti u našoj ponudi, a to je prodaja ugradnja i servisiranje rashladne tehnike.

Danas preduzeće FLUX PRO važi za pouzdanog i kvalitetnog partnera i izvođaca radova u obe ponuđene delatnosti.

FLUX PRO je distributer SAMSUNG klima uređaja za Srbiju i Crnu Goru. Klima uređaji SAMSUNG zauzimaju visoko mesto na listama želja kupaca zbog svog naprednog sistema klimatizovanja prostora i jedinstvenom sistemu za prečišćavanje vazduha i karakteristikama za uštedu energije, uz kompaktnu konstrukciju.

Novi broj časopisa "KGH"

U četvrtom ovogodišnjem broju časopisa "KGH" čekaju vas:

Uvodnik
90 dana KGH
Intervju
(Zoran Krstić)
Ozonske strane
Tematski članci

Novosti suizdavača
Standardi u grejanju, hlađenju i klimatizaciji

KGH za studente
Publikacije
KGH – nekada
Novi proizvodi
Indeks oglašivača

Više
 
Kontinuirano (permanentno) profesionalno usavršavanje članova Inženjerske komore Srbije kroz učestvovanje na 45. međunarodnom kongresu o KGH 

U saradnji sa Savezom mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije i njegovim Društvom za KGH, u okviru programa usavršavanja, prisustvo prvoj sesiji 45. međunarodnog kongresa i izložbe o KGH vrednovaće se bodovima za licencirane mašinske inženjere, članove Inženjerske komore Srbije, nosioce licenci 330, 332, 333, 336, 430, 432, 434 i 436. 

Na osnovu prisustvovanja tokom predavanja i popunjavanja kraćeg testa na kraju sesije svi licencirani mašinski inženjeri nosioci licenci 330, 332, 333, 336, 430, 432, 434 i 436 će dobiti 9 CPDP bodova, a u skladu sa odlukom Skupštine Komore.

Prijavu za učestvovanje na konferenciji u okviru Kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije kroz učestvovanje na 45. međunarodnom kongresu o KGH možete izvršiti na sajtu Inženjerske komore Srbije.

Kotizacija za prisustvovanje ovom predavanju iznosi 500,00 + 250,00 dinara i uplata se vrši na dve odvojene uplatnice, za Društvo za KGH Srbije i za Inženjersku komoru Srbije. Prilikom dolaska na predavanje članovi su dužni da se registruju na info-pultu i da dostave dokaz o uplati kotizacije. Svi članovi koji izvrše uplatu kotizacije dobijaju, pored CPDP bodova, i mogućnost da se učlane u Društvo za KGH Srbije pri SMEITS-u. Članstvo u Društvu podrazumeva sledeće pogodnosti:

 • Popust od 20% na cenu kotizacije za skupove koje organizuju društva u okviru SMEITS-a.
 • Popust od 15% na izdanja SMEITS-a.
 • Periodični elektronski Bilten SMEITS-a i njegovih društava.

Više o načinu bodovanja i prijavljivanja možete videti na sajtu Inženjerske komore Srbije.

Novi broj "Procesne tehnike"

Časopis "Procesna tehnika" je posle više godina ponovo našao svoje mesto u Narodnoj biblioteci, a od sledeće godine će biti na listi kategorisanih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zahvaljujući izuzetnom zalaganju članova Katedre za procesnu tehniku beogradskog Mašinskog fakulteta, časopis od 2009. izlazi redovno, dva puta godišnje.

Članovi koji se prijave na sajtu SMEITS-a mogu da pristupe latiničnim i ćiriličnim izdanjima.

Ovaj broj "Procesne tehnike" posvećen je 27. Procesingu, održanom 22–24. septembra 2014. 

Temu broja čine sledeći tekstovi

 • Zavarivanje i ispitivanje zavarenih spojeva tokom izgradnje postrojenja za separaciju vazduha
 • Izdvajanje organskih materija iz otpadnih gasova kriogenom konden-acijom sa tečnim azotom prilikom reciklaže rashladnih uređaja
 • Primena konvencionalne i kriogene tehnologije rashladnih sistema u procesnoj industriji 
 • Svojstva pepela koji nastaje sagorevanjem lignita u domaćim termoelektranama značajna za primenu u industriji građevinskog materijala
 • Emisije štetnih materija iz malih postrojenja za sagorevanje biomase
 • Predviđanje dvofaznog strujanja sa generacijom pare oko cevi u snopu u isparivačima i generatorima pare 
 • Ekonomska analiza procesnih postrojenja – trend u 2014. godini

Redovne rubrike su: Uvodnik, Procesing 2014, Inženjerska knjižara, Ekonomski indikatori, Diplomirali, Doktorirali

Više
Nove knjige u izdanju SMEITS-a
Prijava i odjava

Ažurirajte svoju pretplatu na bilten SMEITS-a. Kliknite i biće vam prikazane strane za prijavu na Bilten, odjavu ili ažuriranje vaših kontakt podataka. Vaša ažurnost će nam pomoći da bilten uvek stigne na pravu adresu. Hvala na poverenju. 
Vaše podatke nikako nećemo namerno ustupiti niti prodati trećoj strani.
Koristićemo ih samo za predstavljanje aktivnosti SMEITS-a i njegovih društava.

Prijavite se za Bilten SMEITS-a.

Ažurirajte svoju pretplatu.

Odjavite se sa naše liste.

 
veza na Facebook stranu SMEITS-a veza na Linkedin stranu SMEITS-a
Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
© 2014 Sva prava zadržana

[CONTENT]