Prijavite se na naš Bilten • Uredite svoje podatke • Odjavite se 

45. međunarodni kongres i izložba o KGH
nadmašili očekivanja


Ovogodišnji skup je nadmašio sva očekivanja. Preko osamdeset izloženih radova, predavači iz zemlje i inostranstva, više od ostam stotina učesnika, sto četrdeset štandova... 

I ovaj put je naš Kongres dokazao svoj međunarodni značaj u nauci, struci i praksi ne samo klimatizacije, grejanja i hlađenja, već i ostalih struka koje učestvuju u projektovanju, izvođenju, održavanju i obnavljanju zgrada i energetskih sistema u njima. 

Kongres je i ove godine pratila izložba uređaja, sistema, aparata, opreme, koji se ugrađuju i koriste u građevinskim objektima, kao i odgovarajućih instrumenata, materijala i softverskih programa,  koji su u vezi sa energetskim potrebama stambenih,  javnih i industrijskih zgrada.

Na sajtu 45. kongresa možete videti njegov program po sesijama i preuzeti prezentacije radova koji su izloženi, možete videti koja su priznanja dodeljena ove godine, tu su i slike sa izložbe...

Promena obima časopisa "KGH"

Na sastancima Izdavačkog saveta časopisa "KGH" održanim 12. juna odnosno 4. decembra, predstavljena je odluka da se časopis "KGH" štampa u većem tiražu i poštom šalje na znatno veći broj adresa.

Da bismo se uklopili u sredstva predviđena za sledeću godinu, predviđeno je smanjenje obima časpopisa.

Suizdavače smo zamolili da, između ostalog, dostave imena i adrese koleginica i kolega za koje smatraju da treba da čitaju časopis "KGH", a mi ćemo ih pitati da li to žele.

Puno objašnjenje možete pročitati ovde.

Forum: Poboljšanje energetske efikasnosti u novim tehnologijama hlađenja pogodnim za očuvanje klimatskih uslova i ozonskog omotača

4.12.2014. Forum je organizovalo Društvo za KGH Srbije pri SMEITS-u u saradnji sa Ozonskom kancelarijom Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije i UNEP-ovom mrežom ECA. U okviru Foruma izloženo je 18 radova autora iz zemlje i sveta. Predavanja u velikoj sali Sava centra simultano su prevođena.

Više informacija i spisak predavanja sa linkovima za preuzimanje prezentacija možete videti ovde.


Priznanja Društva za KGH
za 2014. godinu

Odluku o dobitnicima priznanja Društva za KGH donela je Komisija u sastavu Živojin Perišić, Milovan Živković, Marija S. Todorović, Dragomir Šamšalović. Detaljna obrazloženja odluke Komisije možete pročitati u prvom sledećem broju časopisa „KGH“.

Kratak izveštaj sa slikama možete pogledati ovde.

Učlanite se u SMEITS

Jednostavno je. Pročitajte naš poziv u članstvo, popunite pristupnicu, uplatite članarinu
i postajete član SMEITS-a.

Ako ste stari član, uplatite članarinu i svakako nam javite promenu svojih podataka.

Dobrodošli.

28. međunarodni kongres
o procesnom inženjerstvu
Procesing '15

Procesing ’15 će se održati u Inđiji, 4. i 5. juna 2015.

U programu Kongresa planiraju se predavanja po pozivu domaćih i stranih predavača.

Očekuje se da će učešće na određenim predavanjima biti vrednovano bodovima za licencirane mašinske inženjere, članove Inženjerske komore Srbije.

Jedan broj radova će biti odabran za obljavljivanje u časopisu Procesna tehnika.

Generalni pokrovitelj Procesinga '15 je preduzeće GasTeh iz Inđije. 

Preduzeće "GasTeh" d.o.o. Inđija je počelo sa radom 2002. godine. Proizvodni program, proizvodi i usluge su odraz visoke stručnosti i dugogodišnjeg iskustva sopstvenih kadrova u razvoju i proizvodnji opreme i postrojenja za prirodni gas, TNG i naftu. GasTeh svoju delatnost obavlja u moderno osmišljenom i za to predviđenom objektu. Stalno usavršavanje postojeće, osvajanje nove i po zahtevu kupca specijalne opreme, čine neprestan razvoj u tehničkom i tehnološkom smislu.

Prvu informaciju i poziv na prijavu učešća možete pročitati ovde.

Treća međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije
Beograd, oktobar 2015.

Društvo za obnovljive izvore električne energije pri SMEITS-u organizuje svoju treću konferenciju o obnovljivim izvorima električne energije. 

Obnovljivi izvori električne energije (OIEE) predstavljaju verovatno centralni deo proučavanja korišćenja OIE jer električna energija predstavlja najkvalitetniji vid energije koji se lako proizvodi, prenosi, koristi i pretvara u praktično sve ostale vidove energije. Pored toga, električna energija se može dobiti iz gotovo svih vrsta obnovljivih izvora energije i lako se pretvara  u sve druge vidove energije.

Prvu informaciju i poziv na prijavu učešća možete pročitati ovde.

CARRIER proširuje ponudu na srpskom tržištu

Proizvođač CARRIER preko firme CLIVERE ušao je na srpsko tržište sa proizvodima u oblasti kućne i lake komercijalne opreme, VRV&VRF sistema i toplotnih pumpi.

Više o tome možete pročitati u sledećem broju časopisa "KGH".

Nove knjige u izdanju SMEITS-a
 


Glavni sponzori
45. kongresa i izložbe o KGH


Sponzori

 

Prijava i odjava

Ažurirajte svoje podatke u našoj listi. Kliknite i biće vam prikazane strane za prijavu na Bilten, odjavu ili ažuriranje vaših kontakt podataka. Vaša ažurnost će nam pomoći da Bilten uvek stigne na pravu adresu. Hvala na poverenju. 
Vaše podatke nikako nećemo namerno ustupiti niti prodati trećoj strani.
Koristićemo ih samo za predstavljanje aktivnosti SMEITS-a i njegovih društava.

Prijavite se za Bilten SMEITS-a.

Ažurirajte svoje podatke.

Odjavite se sa naše liste.

 
veza na Facebook stranu SMEITS-a veza na Linkedin stranu SMEITS-a
Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
© 2014 Sva prava zadržana

[CONTENT]