Senzor ugla posmatranja na bazi aerostatskih suspenzija u osloncima osa pretvarača

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Elena Ponomaryova Sergey Ponomaryov Yuliya Slupska

Apstrakt


U ovom radu se predlaže primena aerostatskih suspenzija u osloncima pretvarača radi povećanja tačnosti u određivanju prostornog položaja bušotine. Razmatrane su metode za proračun aerostatske suspenzije u nosačima instrumenta kao i uređaj za određivanje položaja alatke u bušotini. Razvijena je metoda za izračunavanje i projektovanje osetljivog elementa senzora ugla posmatranja, a matematički model i program za proračun su urađeni u C ++ okruženju. U radu je predstavljen projekat razvijenog senzora ugla posmatranja.


 

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Kako citirati
PONOMARYOVA, Elena; PONOMARYOV, Sergey; SLUPSKA, Yuliya. Senzor ugla posmatranja na bazi aerostatskih suspenzija u osloncima osa pretvarača. Zbornik Međunarodne konferencije o obnovljivim izvorima električne energije – MKOIEE, [S.l.], v. 7, n. 1, p. 235-241, dec. 2019. Dostupno na: <http://izdanja.smeits.rs/index.php/mkoiee/article/view/5953>. Datum pristupa: 16 jan. 2021
Sekcija
Aplikacije i usluge

Reference

[1] Kovalov M.P., I.M. Sivokonenko, K.N. Yavlenskiy, Instrument supports, Engineering, Moscow, USSR, 1967.
[2] Kovshov G.N. Research and development of electromechanical inclinometric converters of control systems for the orientation of underground devices, Ufa, USSR, 1985.
[3] Gernet M.M, V.F. Ratobilskiy, Determination of moments of inertia, Engineering, Moscow, USSR, 1989.
[4] Patent № 135743, Sensor sighting angle with aerostatic suspension sensing element, Ukrpatent, 2019.