Prilog utvrđivanju terminologije u tehnologiji namirnica

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Joško Simončić

Apstrakt

U članku su predstavljeni  i definisani osnovni termini u tehnologiji namirnica.  Autor koristi razne izvore kako biu što preciznije utvrdio termine neophodnih za stručno razumevanje procesa i definisanje aktivnosti.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Kako citirati
SIMONČIĆ, Joško. Prilog utvrđivanju terminologije u tehnologiji namirnica. KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje, [S.l.], v. 2, n. 3, p. 51-54, feb. 2017. ISSN 2560-340X. Dostupno na: <https://izdanja.smeits.rs/index.php/kgh/article/view/1718>. Datum pristupa: 22 oct. 2019
Sekcija
Tematski članci

Reference

[1] International Dictionary of Refrigeration. International Institute of Refrigeration, p.278., Paris 1961.
[2] Stanojević D.: Industrija hladnoće, Str.163. sl.27, Beograd, 1909. (2a). Op.cit.str.12; (2b) str. 43; (2c) str.83, 135.143.; (2d) str 69, 83; (2e) str 9, 10, 11, 22,24,25, itd. (2f) str.68, 71. itd.; (2g) str 12; (2h) str. 12
[3] Simončić J., Zbirka reči iz domena frigorifikacije,. rečnik srpskohravtskoga književnog i narodnog jezika. Knjiga I, XCVIII, Srpska akademija nauka - Institut za srpskohrvatski jezik, Beograd, 1959.
[4] Crnčević V., Simončić J.: Industrija hrane Jugoslavije u periodu od 1945. do 1965. godine. Dvadeset godina tehnike i pšrivrede Jugoslavije. tehnika str. 327-345, Beograd, 1966.
[5] Simončić J.: Expérience sur la réfrigeration et la congélation des sardines (Clupea pilchardus Walb.) en Yugoslavie. UN-FAP, CGPM, Documents techniques, 3, No.3, rome 1955.
[6] Simončić J.: Promer hlađenih proizvoda. Savremena trgovina 6-7, str. 85, fot 10, tabl. 26, bibl. 15, Savez trgovinskih komora Jugoslavije, Beograd, 1961.