Paket Evropske komisije o čistoj energiji – šta je novo u revidiranoj Direktivi o energetskim karakteristikama zgrada (DEKZ)?

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Anita Derjanecz

Apstrakt

Evropska komisija je 30. novembra 2016. objavila dugo očekivani paket pod nazivom „Čista energije za sve Evropljane“. U pitanju je sveobuhvatni niz političkih mera i dokumenata koji obuhvataju zakonski predlog o revidiranoj Direktivi o energetskim karakteristikama zgrada (DEKZ), obavezujući cilj da se energetska efikasnost poveća za 30%, razjašnjen okvir i mere za Eko-dizajn politike za povećanje stručnosti u građevinskom sektoru i pametnije finansiranje koje treba da pomogne da se Evropa razvija i istovremeno ispunjava ciljeve u vezi sa klimom.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Kako citirati
DERJANECZ, Anita. Paket Evropske komisije o čistoj energiji – šta je novo u revidiranoj Direktivi o energetskim karakteristikama zgrada (DEKZ)?. KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje, [S.l.], v. 46, n. 3, p. 215-218, sep. 2017. ISSN 2560-340X. Dostupno na: <https://izdanja.smeits.rs/index.php/kgh/article/view/2886>. Datum pristupa: 29 may 2023
Sekcija
REHVA - KGH info