Primer dobre prakse - realizacija projekta programa erazmus+, održivi razvoj škole

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Jasna Ristić

Apstrakt

Planiranje nastave u školi treba da bude tako osmišljeno da razvija međupredmetne kompetencije. Uloga međupredmetnih kompetencija je da učenicima obezbedi snalaženje u svakodnevnom životu i radu. Da bi se to ostvarilo,  neophodno je osmisliti aktivnosti  i primeniti odgovarajuće nastavne metode.


Osnovni clj projekta Programa Erazmus+[1], pod nazivom,  Održivi razvoj škole [2],  bio je podrška zaposlenima da nadograde postojeće kompetencije i funkcije kako bi omogućili našim učenicima razvoj opštih i međupredmetnih kompetencija. Želeli smo da sagledamo na koji način se teme, održivi razvoj, energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije mogu obrađivati u različitim predmetima.


Imalismopotrebu da vidimokako se u školama u regionuprimenjujusavremenadidaktičko-metodičkarešenja i informaciono-komunikacionatehnologijakaopodrškaaktivnomučenju, projektnojnastavi, razvojukritičkogmišljenja i samostalnogistraživačkogradaučenika.  SrednjašolatehniškihsrokŠiška iz Slovenije je ustanova od ugleda i kaotakvabila je idealan partner na projektu.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Kako citirati
RISTIĆ, Jasna. Primer dobre prakse - realizacija projekta programa erazmus+, održivi razvoj škole. Zbornik Međunarodne konferencije o obnovljivim izvorima električne energije – MKOIEE, [S.l.], v. 9, n. 1, july 2021. Dostupno na: <https://izdanja.smeits.rs/index.php/mkoiee/article/view/6622>. Datum pristupa: 29 nov. 2022
Sekcija
Aplikacije i usluge

Reference

[1] https://tempus.ac.rs/ , last accessed 20.09.2021
[2] http://www.teslabg.edu.rs/stranalevi.aspx?id=218&parentid=539, last accessed 20.09.2021.
[3] Trnavac, N., Đorđević J., Pedagogija, Naučna knjiga, Beograd, Srbija, 1992.
[4] Mikulović, J., Ž. Đurišić, Solarna energetika, Akademska misao, Beograd, Srbija, 2019.
[5] Radaković, M., Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena, AGM knjiga, Beograd, Srbija, 2010.