Tehnologija navarivanja kanala na tramvajskim srcima

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

D. Mitić D. Milčić D. Momčilović

Apstrakt

Reparatura oštećenih delova šina i skretničkih srca postupkom navarivanja je standardna metoda održavanja šina u svetu. Beograd je jedini grad u Srbiji u kome postoji tramvajski saobraćaj. Zbog konfiguracije terena po kome su postavljene tramvajske šine i zbog točkova tramvaja nove generacije od austenitnog  materijala, sa povišenom tvrdoćom, pojavio se problem habanja skretničkih srca. Na zahtev Vossloh-a iz Niša urađena je tehnologiju navarivanja kanala šina na tramvajskim srcima u Nemanjinoj ulici u Beogradu, a firma Vossloh izvršila navarivanje. U radu je dat pregled tehnologije navarivanja, kao i rezultati ispitivanja tvrdoće, makro i mikro ispitivanja na probnom uzorku, na osnovu koga bi bilo moguće praćenje eksplotacionog veka ovako navarenih kanala skretničkih srca.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Kako citirati
MITIĆ, D.; MILČIĆ, D.; MOMČILOVIĆ, D.. Tehnologija navarivanja kanala na tramvajskim srcima. Zbornik Međunarodnog kongresa o procesnoj industriji – Procesing, [S.l.], v. 21, n. 1, apr. 2024. Dostupno na: <https://izdanja.smeits.rs/index.php/ptk/article/view/7861>. Datum pristupa: 31 may 2024
Sekcija
Procesne tehnologije

Reference

[1] Popović, O., Prokić-Cvetković, R., Grabulov, V., Odanović, Z., Izbor punjenih žica za navarivanje železničkih šina, Zavarivanje i zavarene konstrukcije, 4 (2006), str. 131-139.

Knjiga

[2] Juraga, I., Živčić, M., Gracin, M., Reparaturno zavarivanje, Zagreb, 1994..

Konferencije

[3] Rausch, W., Koch, M., Resurfacing tramvay rails, Rheinische Bahngesell schaft AG.
[4] Šanko, Z., Zavarivanje tračnica samozaštićujućim praškom punjenim žicama (SS FCAW).